Sastāvs: pilngraudu auzu pārslas**bezglutēna 85%, āboli*15% (žāvēti un ar rokām smalcināti ābolu gabaliņi**, žāvēti ābolu gabaliņi*, ābolu milti*), kanēlis*
*-kontrolēta bioloģiska audzēšana
**-bio-dinamsika audzēšana(Demeter)
Vidējā uzturvērtība 100g
Enerģētiskā vērtība 1549kJ/367kcal
Tauki 5,9g
piesātinātās taukskābes 1,1g
Ogļhidrāti 62,0g
no tiem cukurs 10,8g
Šķiedrvielas 9,9g
Proteīns 11,5g
Sāls 0,01g
Magnijs 99,2mg (26%DIVD*)
Dzelzs 2,7mg(19% DIVD*)
Vitamīns B1 0,27mg (25% IDD*)
Auzu putras izgatavošanai tiek izmantotas Bauck Hof dzirnavās īpaši apstrādātas auzu pārslas. Tāpēc mūsu auzu putru var vienkārši un ātri pagatavot un iegūt optimālu konsistenci.
Klasisks pagatavošanas veids (4 porcijām)
Katliņā 200g maisījumu ar 600ml pienu vai ūdeni lēni maisot uzvārīt. 2-4 minūtes ļaut vārīties līdz putra iegūst vēlamo konsistenci. Baudīt karstu!
Ātrais pagatavošanas veids (vienai porcijai)
4 ēdamkarotes ar kaudzīti (apm. 50g) maisījumu iebērt bļodā un pārliet ar 150ml vārošu ūdeni vai pienu. 2 minūtes uzbiedināt. Pēc tam labi samaisīt un baudīt karstu.
Ieteikumi pasniegšanai.
Auzu putru var pasniegt ar krējumu, jogurtu augļiem vai riekstiem. Ja nepieciešams var saldināt ar cukuru, cukurbiešu sīrupu, medu, agaves sulu vai kļavu sīrupu.
Holesterīna līmeni regulējošs uzturs ar auzām
Ir pierādīts, ka auzu beta glikāns samazina holesterīna līmeni asinīs. Augsts holesterīna līmenis ir riska faktors sirds asinsvadu slimībām. Holesterīna līmeņa samazināšanos sekmē ikdienas uzņemti 3g auzu beta glikāna (tam atbilst 100g auzu putras ar 4 ēdamkarotēm auzu kliju).
Daudzveidīgs, līdzsvarots uzturs un veselīgs dzīvesveids ar pietiekami daudz kustībām ir pamata priekšnosacījums jūsu veselībai.